Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home2/r64680248c/public_html/wp-content/themes/fruitful/inc/metaboxes/init.php on line 756
11 beneficii asupra sanatatii ale ardeiului Cayenne - 248chilli.ro

11 beneficii asupra sanatatii ale ardeiului Cayenne

Cayenne proaspeti

Cayenne proaspeti

Ardeiul iute Cayenne face parte din aceeasi familie (Capsicum) cu ardeiul gras si ardeiul iute jalapeños. De asemenea mai este cunoscut sub alte denumiri precum condiment Guineea, Aleva si ardei Bird-eye.

In stare pulbere se poate identifica drept boia rosie iute. Se inmulteste vegetativ din Capsicum Annuum. Sunt foarte multe intrebuintari ale acestui ardei, dupa cum veti vei vedea in acest articol.

1. Calmeaza iritatiile
In cazul ulcerului, durerilor de gat si diaree este un remediu sigur, de asemenea calmeaza iritatiile cauzate de afectiuniile de mai sus.
2. Te scapa de raceli si gripa
Ardeiul Cayenne ajuta la indepartarea mucusului adunat in cavitatea nazala deci amelioreaza raceala si gripa.
3. Anti-fungic
S-a aflat ca ardeiul Cayenne este benefic in prevenirea formarii agentilor fungici patogeni precum phomosis si collectotrichum.
4. Previne migrenele
Fiind capabil sa declanseze o reactie in alta parte a corpului, ardeiul Cayenne, distrage creierul catre o zona cu dureri „noi”. Ca rezultat al acestei „alarme false” fibrele nervoase pierd substanta „P” care cauzeaza durerea, iar aceasta este diminuata considerabil.
5. Ajuta la digestie
Stimuland tractul digestiv, ardeiul Cayenne ajuta la producerea de enzime si a sucurilor gastrice. Ca rezultat, corpul poate digera mancarea si toxinele. Daca ai gaze intestinale cauzate de miscari peristaltice a intestinelor, necesare pentru asimilarea si secretia reziduurilor digestive acest ardei ajuta in ambele situatii.
6. Coagularea sangelui
Ardeiul Cayenne diminueaza riscul aterosclerozei prin stimularea actiunii fibrinolitice si indeparteaza factorii care ajuta la coagularea sangelui. in consecinta, sunt reduse riscurile de atac de cord sau accident vascular.

7. Detoxifiant
Acest ardei este un stimulant in sine accelerand procesul limfatic precum si reactia ritmica a sistemului digestiv. Dupa cum stim, procesul de incalzire a organismului duce la detoxifiere, asadar ardeiul Cayenne stimuleaza eliminarea deseurilor si toxinelor din piele (procesul de transpiratie).
8. Ajuta la durerile articulare
Substanta de baza este Capsaicina, care declanseaza o durere la nivelul pielii. Prin urmare un mesaj este declansat catre incheieturi rezultand ameliorarea durerii.
9. Lupta impotriva cancerului
Unele studii au descoperit ca ardeiul Cayenne lupta impotriva unor tipuri de cancer de exemplu cel pulmonar. S-a elucidat pe substanta de baza opreste formarea tumorilor canceroase la fumatori.
10. Scaderea in greutate
Din cauza capacitatii sale de-a imbunatatii metabolismul, adica arderea grasimilor in exces cu scopul de a creea energie, consumatorilor de acest ardei iute li s-au diminuat pofta de mancare in special daca l-au consumat dimineata, asadar au scazut in greutate.
11. Previne hipertensiunea
Ardeiul Cayenne ajuta la restabilirea la normal nivelului tensiunii arteriale. In aceeasi masura lupta impotriva aterosclerozei deblocand arterele si imbunatatind fluxul sanguin. In acest fel tensiunea arteriala este tinuta sub control. In acelasi timp ce reduce riscul de ateroscleroza diminueaza si riscul de hipertensiune.

sursa: http://terapeut.ro/11-beneficii-asupra-sanatatii-ale-ardeiului-cayenne/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *