Medicamentul din bucatarie, mancarea picanta ne ajuta sa traim mai mult

Ardei iute proaspat

Ardei iute proaspat

Un nou studiu, arata ca persoanele care consuma mai des mancare picanta, traiesc mai mult. Cercetatorii au examinat dietele a peste 500.000 de oameni din China, de-a lungul a sapte ani.

Iata concluzia: din cele 500.000 de persoane pe care s-a realizat studiul, cei care au consumat mancare picanta de doua ori pe saptamana au avut cu zece la suta mai putine sanse de a dezvolta boli care sa le puna viata in pericol.

La cei care au consumat de trei ori pe saptamana mancare picanta, riscul aparitiei unor boli periculoase a scazut cu 14 procente.

Studiul a fost realizat pe subiecti cu varste intre 35 si 79 de ani, din zece regiuni diferite ale Chinei. Iar in cei sapte ani au fost inregistrate 20.224 de decese. Studiul a fost publicat luna aceasta in British Medical Journal, insa este vorba doar despre o lucrare observationala, nu una stiintifica.

Cu toate acestea, un profesor de la Universitatea Cambridge, Nita Forouhi, a declarat ca exista numeroase studii stiintifice care arata beneficiile consumului de ardei iute, datorita continutului mare de capsaicina – o substanta bioactiva cu proprietati antioxidante, antiinflamatorii si anticancerigene. De asemenea, s-a mai constatat ca cei care au consumat ardei iute proaspat, nu sub forma de pudra, au fost mai putin predispusi unor decese cauzate de cancer, boli de inima sau diabet.

sursa: http://www.viata-libera.ro/magazin/69742-medicamentul-din-bucatarie-mancarea-picanta-ne-ajuta-sa-traim-mai-mult

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>