Pasta de ardei iuti cherry

Pasta de ardei iuti

Pasta de ardei iuti

Retetea de pasta de ardei iuti nu se adreseaza numai celor carora le place mancarea picanta. Este buna s-o avem mereu la indemana, da un gust si o aroma excelenta mancarurilor.

Se poate utiliza la sosurile pentru paste,marinata pentru carne si-n orice fel de mancare pe care voi o vreti picanta.

Ingrediente:

  • 800 g ardei iute (am folosit cherry, curatat de cotoare si seminte)
  • 3 linguri de sare grunjoasa
  • 150 ml ulei de masline (sau floarea-soarelui)


Spalati ardeii, curatati-i de seminte si cotoare, neaparat cu manusi de unica folosinta si in spatiu aerat.

Intr-un robot sau blender puneti ardeii, sarea si uleiul. Mixati pana se marunteste bine totul si obtinem o compozitie omogena.

Puneti pasta obtinuta in borcane spalate si sterilizate, acoperiti ermetic cu capace. Pregatiti o oala mare, asezati un prosop de bucatarie pe fundul ei si puneti borcanele cu capacele in sus, nu culcate. Turnati apa cat sa acopere borcanele si fierbeti o jumatate de ora la foc moderat. Scoateti borcanele cand apa s-a racit complet, etichetati si depozitati in camara.

Pofta buna!

sursa: http://retetefeldefel.ro/pasta-de-ardei-iute/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>