Pesto de Jalapeno cu Cilantro

Pesto de jalapeno si cilantro

Pesto de jalapeno si cilantro

Varianta condimentata a traditionalului pesto.

Pesto-ul de Jalapeno cu Cilantro pastreaza aroma ’earthiness’ a pesto-ului traditional si adauga un strat de prospetime si iuteala.

Este perfect ca si sos pentru paste, de intins pe sandwich-uri sau ca si dip picant pentru amatorii de iute.

Nu trebuie neglijat, de asemenea, nici ca si sos Taco ‘out-of-the-box’, in special pentru friptura sau tacos cu pui. Dincolo de iutimea ardeiului jalapeno, prospetimea data de cilantro si de stropul de lime se potrivesc de minune cu aromele tipice a bucatariei mexicane.

Pentru a ridica gradul de iuteala inlocuiti Jalapeno cu Serrano. Are o aroma similara (luminos și ierbos), doar ca este mai iute. Ardeii Serrano pot avea de 2 ori (si, uneori mai mult) iutimea unui ardei Jalapeno. De asemenea, puteți opta pentru varianta in care suplimentati doza de jalapeno pentru a creste iuteala, dar fiti atenti la echilibrul general al pesto-ului. Daca alegeti aceasta solutie, adaugati jalapeno tocat cate o lingurita si gustati des pentru a nu strica echilibrul.

Ingrediente

  • 1 cana de cilantro, aerisita
  • 1/2 cana de frunze de busuioc
  • 1/2 cana de Parmesan ras
  • 1/4 cana seminte de pin
  • 2 ardei jalapeno maruntiti (fara seminte)
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de apa
  • 1 lingurita de lime juice
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita de piper negru

Se adauga toate intredientele intr-un robot de bucatarie si se pulseaza pana se ajunge la consistenta dorita. Se adauga sare si piper, daca este cazul. Si este gata pentru a fi servit.

Timp de preparare 10 minute.

Nota: Cilantro este de fapt Coriandru, care este foarte asemanor cu Patrunjelul, atat de asemantor incat se poate confunda foarte usor!

1 cana = 250ml https://en.wikipedia.org/wiki/Cup_(unit)

sursa articol: https://www.pepperscale.com/cilantro-jalapeno-pesto/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *