Despre ardei iuti

contin un alcaloid, capsaicin care da caracterul puternic condimentat si patrunzator.

Ardeii iuti contin o lista impresionanta de compusi chimici derivati din plante care sunt cunoscuti pentru proprietatile de promovare a sanatatii si de prevenire a bolii. Studii timpurii de laborator pe mamifere sugereaza ca substanta capsaicina are proprietati anti-bacteriale, anti-carcinogenice, analgezice si anti-diabetice. De asemenea, reduce si nivelul LDL de colesterol la oamenii obezi.

Ardei iuti

Ardei iuti

Ardeii iuti proaspeti, rosii sau verzi, sunt o sursa bogata de vitamina-C. 100 g de ardei iuti proaspeti furnizeaza aproximativ 143.7 mcg sau in jur de 240% din RDA. Vitamina C este un antioxidant potent solubil in apa. Este necesar pentru sinteza colagenului din sange. Colagenul este principala proteina structurala din corp ceruta pentru mentinerea integritatii vaselor de sange, pielii, organelor si oaselor.

Consumarea regulata a mancarurilor bogate in vitamina C ajuta corpul sa se protejeze de scorbut; dezvolta rezistenta impotriva agentilor infectiosi (imunitatea de crestere) si vaneaza radicalii liberi daunatori, pro-inflamatori din corp. De asemenea, ajuta la indepartarea radicalilor liberi din corp.

Sunt bogati si in alti antioxidanti precum vitamina A, si in flavonoizi precum beta caroten, alpha caroten, lutein, zeaxanthin, si cryptoxanthin. Aceste substante antioxidante din capsicum ajuta la protejarea corpului de efectele daunatoare ale radicalilor liberi generate in timpul starilor de stres si de boala.

Ardeii iuti contin o cantitate mare de minerale precum potasiul, manganul, fierul si magneziul. Potasiul este o importanta componenta a celulei si a lichidelor corpului care ajuta la controlarea pulsului si a presiunii sangelui. Manganul este folosit de corp ca si un co-factor pentru enzima antioxidanta dismutaza superoxida.

Ardeii iuti sunt de asemenea bogati in grupul de vitamine B-complex precum niacin, pyridoxina (vitamina B-6), riboflavin si thiamin (vitamina B-1). Aceste vitamine sunt esentiale in sensul ca trupul are nevoie de ele din surse externe pentru a-si completa proviziile.